Sídlo londýnského Googlu: Barvy, otevřený prostor a relaxace!

1
309

Společnost Google, provozovatel největšího internetového vyhledávače, je známá tím, že se až puntičkářsky stará o pohodlí svých zaměstnanců, jejichž počet letos celosvětově dosáhne třiceti tisíc. Důkazem tohoto tvrzení je i nový design projekt a realizace sídla společnosti v Londýně, které odborníci z architektonické firmy Scott Brownrigg navrhli jako příjemný prostor pro nerušenou práci podněcující nové nápady a kreativitu všech tří set londýnských zaměstnanců, tzv. Googlers.

Stejně jako ostatní světové pobočky i ta londýnská čerpá inspiraci z lokálních zdrojů. Joe Borrett a Jane Preston z Googlu spolu s týmem interiérových designérů ze Scott Brownrigg jsou autory řešení, podle kterého je do bezmála 4000 m2 rozlehlé plochy zakomponována řada místních designérských artefaktů, jež se v průběhu času staly nadčasovými ikonami. Jde například o klasické červené telefonní budky, dřevěné přístřešky z brightonských pláží nebo monumentální kostky provedené ve firemních barvách. Všechny tyto prvky samozřejmě plní především svoji užitnou funkci konferenčních místností nebo pracovních koutů  a slouží jak zaměstnancům, tak návštěvníkům. V žádném případě se tedy nejedná o klasické kanceláře, ale o otevřený prostor, poskytující možnost uchýlit se v případě potřeby do soukromí.

Ken Giannini, jeden z autorů architektonického řešení, k tomu říká: „Všichni zaměstnanci Googlu jsou brilantní kreativci se spoustou skvělých nápadů a zbožňují výzvy. Brzy jsme ale také zjistili, že práce v Googlu je seriózní byznys, který si žádá vysokou efektivitu, kvalitu a východiska, podporující obchodní zvyklosti firmy. Tento projekt obsahuje vše – především však radost z práce v příjemném prostředí, které zahrnuje i řadu praktických řešení.“

Google se právem pyšní tím, že jako jedna z mála firem si uvědomuje důležitost odpočinku pro zrod originálních nápadů a neotřelých postupů při plnění pracovních úkolů. Svým zaměstnancům jej totiž  poskytuje i během pracovní doby. Tento inovativní přístup se odrazil rovněž v kompozici londýnského sídla a nechybí zde prostory pro účinnou relaxaci – tělocvičny, sprchy, místnosti pro masáže a lázeňské procedury a v neposlední řadě asijská restaurace, kde je pro všechny zaměstnance jídlo zdarma.

Tak co na to říkáte? Zkusíte poslat do Googlu svůj životopis?

Článek vám v rámci exkluzivního partnerství přináší server Living.cz, přední český online magazín zaměřený na bydlení, dům a zahradu.

1 komentář

  1. Verim, ze v tomhle prostredi se musi rodit tolik novych myslenek, jelikoz si pamatuju, co nase kancelarske prostory se stehovaly a byli jsme prerazeny do apartmanu v hotelu odkud jsme pracovali a musim ric, ze takovou pocitovou pohodu tezko zajite v umelych openspejsech nejaky kancelarsky budovy, ta prace pak jde jako by sama od ruky.:)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here