Luxusní chuť zmrzliny Häagen-Dazs: Splněný sen o sladkém prožitku

1
3118

Historie úspěšné světové značky Häagen-Dazs začala již před téměř 90 lety v New Yorku, kam se v roce 1921 dostal polský emigrant, milovník zmrzliny, pan Mattus. Ten pomáhal své matce v ulicích Bronxu prodávat z pojízdného vozíku domácí zmrzlinu a snil o tom, že se svou specialitou prorazí do celé Ameriky. Rodinný recept na poctivou zmrzlinu zúročil velmi dobře, zvěsti o báječné smetanové lahůdce se nesly po celém New Yorku a lidé si ji navzájem doporučovali.

Pravý rozmach firmy ale zajistil až jeho syn Reuben Mattus. Ten zmrzlinu tajemně pojmenoval Häagen-Dazs, což mělo vyjadřovat tradici, výjimečnou kvalitu, čerstvost a originalitu – hodnoty, které jsou dodnes neodmyslitelně spjaty s touto značkou. Postupně si zmrzlina Häagen-Dazs získávala své příznivce a začátkem 70. let se stala jedničkou na americkém trhu. Odtud si našla tato kultovní delikatesa cestu do celého světa: od Dálného východu až po Evropu. Dnes tuto zmrzlinu seženete ve více než 70 zemích světa.

Původně se zmrzlina Häagen-Dazs vyráběla ve třech chutích: vanilkové, čokoládové a kávové. Podnikatelská vize však pana Mattuse záhy přivedla na nápad hledat to nejkvalitnější a nejzajímavější po celé zeměkouli. A tak se jeho jedinečné zmrzlinové recepty rozrostly například o hořkou belgickou čokoládu s vysokým podílem kakaa nebo o zmrzlinu s  ručně sbíranými, pohádkově aromatickými vanilkovými lusky z Madagaskaru.

Nejlepší na Häagen-Dazs je to, že trvá dlouhých 15 vteřin, než se lžička zmrzliny rozpustí v ústech a harmonická chuť uchvátí postupně všechny smysly.

Tip: Nová příchuť Dulce de Leche inspirovaná latinskoamerickým dezertem Dulce de Leche, kdy lahodnou vanilkovou zmrzlinou prostupuje hustý karamel.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here