Při návštěvě Paříže rozhodně nevynechejte věhlasný cukrářský dům Ladureé, jehož historie sahá až do 19. století, nebo do luxusního butiku slavného pařížského cukráře Pierra Hermé, kde ochutnáte, co jste ještě neochutnali. A vůbec nevadí, pokud nejste příznivcem sladkého, protože po tomto silném zážitku budete absolutně uchváceni.
Makronka je na první pohled naprosto jednoduše vypadající sladké pečivo, ale zdání klame. Za vytvořením dokonalého cukrátka stojí hodiny precizní práce těch nejlepších cukrářů z nejlepších.
Tyto mandlové pusinky jsou spojené krémem, který buď chuť pamlsku doplňuje, nebo je s ním v kontrastu. Správná makronka je nahoře křupavá, naprosto hladká bez jakýchkoli prasklin či nerovností a uvnitř objevíte vláčnou a velmi křehkou část.
Nejluxusnější a nejdražší makronky na světě vytvořil již zmiňovaný mistr cukrář Pierre Hermé, který představuje poslední ze čtyř generací cukrářských a pekařských odborníků. Svou hvězdnou kariéru začal jako učeň ve věku 14 let a dnes je majitelem třinácti labužníky velmi vyhledávaných obchodů v Paříži a Tokiu.
Haute Couture, jak se tyto nejpřepychovější makronky nazývají, se skládají ze dvou nadýchaných pusinek vyrobených s octem balsamico a fleur de sel – jedná se ručně sbíranou speciální mořskou sůl, která se používá jako přísada do vybraných honosných pokrmů. Dále zde najdete ingredience od arašídového másla až po čokoládu vyrobenou z červeného vína. Náklady na pořízení se liší v závislosti na vašem výběru, každopádně při kompletním vyrobení Haute Couture si připravte v přepočtu až 7 414 amerických dolarů za tento naprosto nevšední požitek.
No abych byl uprimnej, ale moc mi teda nejeli:-)(teda vsem co jsme je jedli), asi nemam na to delany chutovy bunky..