Restaurant Flambée se pyšní desítkou významných světových ocenění a také váženou klientelou z řad vládních kabinetů, královských dvorů či světoznámých celebrit holywoodských výšin. Baron Rothschild, Michael Jackson, Meryl Streep, Ornella Muti, Tom Cruise, Chuck Norris, Nicole Kidman, členové skupiny Rolling Stones nebo Pink Floyd – to je stručný výčet významných osobností, jejichž jména při návštěvě naší krásné země obohatila návštěvní knihu restaurantu Flambée.
Ovšem proč své gastronomické choutky ukojili právě v Husově ulici? O tom můžeme jen spekulovat, přesto máme jedno silné podezření. Restaurant Flambée byl vyznamenán velmi prestižním oceněním, kterým společnost Moet Chandon Dom Perignon oceňuje nejlepší restaurace po celém světě. Získat toto ocenění je velmi komplikované, dlouhodobé a stvrzuje nejvyšší kvalitu a prestiž podniku. A právě Flambée je jediným depozitářem Dom Perignon v centrální a východní Evropě.To je rázný argument. A co znamená v praxi? Vstoupíme průčelím Betlémského paláce a necháme se překvapit. A vězte, že mile překvapit.
Po schodech se plazí měkký červený koberec. Sestupujete schůdek po schůdku. Kamenné klenby, tepaná fontána, akvárium s živými humry. Všude dokonale a bělostně prostřeno. Velice příjemná obsluha vás dovede k vašemu reservé. Na řadě je objemná básnická sbírka zdejšího šéfkuchaře, oceněními ověnčeného pana Jakubce. Jen nahlédněte: Svatojakubské mušle s lilkovým kaviárem a limetkou, steak z telecí svíčkové ve smržovém jus se špenátovým krémem a glazírovanou baby karotkou či konfitované kachní stehno na restovaných, nových brambůrkách se špenátem a hořčičným jus. To zní přinejmenším zajímavě. Baculatější ceny v restauraci takové úrovně jistě nepřekvapí. Máte vybráno z široké škály delikates a zvolili jste nejvhodnější láhev luxusního vína ze sbírky čítající více než 600 druhů. Vhodná příležitost nechat se okouzlit a plně si uvědomit, co všechno je kolem vás.
Židle potažené nejjemnějším anglickým sametem, benátské štuky v kombinaci s tisíc let starými kamennými stropy, umělecké sochy známých českých mistrů, podlaha z černé a růžové žuly z Jihoafrické republiky, porcelán od firmy Rosentathal a Villeroy & Boch, ručně foukané sklo od renomovaných výrobců Riedel a Spiegelau, stříbrné příbory firmy WMF a doplňkový nábytek z třešňového dřeva. To jsou detaily, které dodávají restaurantu Flambée styl a eleganci. K tomu všemu se ve večerních hodinách můžete zaposlouchat do komorní hudby v podání klavírního virtuóza. To dokáže s atmosférou zacloumat. Elegantně.
Na řadu přichází samotné umělecké dílo kuchařů, servírované s nejvyšší grácií. A že se máte na co těšit! Suroviny používané v restaurantu Flambée podléhají velmi přísným nárokům na kvalitu. Zeleninu, ovoce, houby a bylinky dodávají farmáři z biofarem každý den čerstvé. Ryby jsou dováženy čtyřikrát týdně. Drůbež pochází pouze z oblasti Bressé ve Francii a zvěřina je volně lovená v českých luzích a hájích a dodávána renomovaným dodavatelem. Stačí když jeden z číšníků ladným pohybem snese talíř k vašim stříbrným příborům a skrze nos je vám vše jasné. Vzrušující dobrodružství teprve začíná.
Flambée rozhodně není podnikem, kam by člověk chodil každý den. Je o exkluzivitě, nevšedním zážitku. Jednou za čas si dopřát tu nejvyšší péči je jistě k nezaplacení. Oddejte se tónům klavírní hudby, očím své drahé polovičky a nechte své chuťové pohárky prožít opravdovou rozkoš v harmonii neobvyklých chutí a kulinářských nápadů. Restaurant Flambée se s radostí postará o zbytek.