Fascinace: Patek Philippe opět rozvířil klidné vody aukčních síní

0
1156

Švýcarská značka Patek Philippe je považována za jednu z nejuznávanějších hodinářských firem. Ve výrobě hodinek má velmi dlouhou tradici. Oficiálně společnost funguje od roku 1851, její historie je však formována již od roku 1839.  Síla této rodinné tradice byla uchována již dodnes a její prestiž stále roste. Minulý rok byla společnost předána do rukou již čtvrté generace. Jedním z největších unikátů této společnosti je asi to, že tato firma si všechny součástky vyrábí sama a nepotřebuje k tomu žádného subdodavatele.

Jakmile si pořídíte hodinky Patek Philippe, už nikdy nic nebude jako dřív. Tato značka je skutečně symbolem luxusu a prestiže, je to něco extra. Hodinky této značky jsou ve společnosti spojovány s důležitostí, velmi vysokým společenským postavením a tomu odpovídající finanční situací. Ať už budete hodnoceni veřejností nebo odborníky, úctou se zde šetřit nebude.

Takto skórovat můžete s jakýmkoliv modelem od Patek Philippe. Většinu modelů ale strčí do kapsy nový majitel modelu Ref. 2523, který byl vydražen v Christie´s v Ženevě, což je aukční dům umění, za neuvěřitelnou sumu 2,7 milionů dolarů, což je v přepočtu necelých 50 milionů korun. Odhadovaná cena přitom byla na dolní hranici 1,5 milionu dolarů a na horní hranici 2,5 milionu dolarů.

Tyto náramkové hodinky jsou skutečně výjimečné a mimořádně vzácné a nejen proto, že byly vyrobeny již v roce 1953. Materiál použitý na jejich výrobu je 18karátové růžové zlato. Jsou to pouze jedny hodinky ze třech extrémně vzácných kusů, na které byl tento materiál použit. Nepřehlédnutelnou dominantou středu ciferníku je modrý smalt, na němž je podpis Patek Philippe Gobbi Milano.

Podle těchto analogových hodin dokonce zjistíte světový čas. Po obvodu naleznete stříbřené otočné prstence s neuvěřitelnými čtyřiceti důležitými městy po celém světě. Vnitřní otočný prstenec s arabskými číslicemi je navržen, aby rozděloval 24hodinový cyklus na denní a noční hodiny. Klasický vnitřní ciferník se chlubí římskými čísly a dolaďují ho krásné stylizované ručičky.

Z hodinek je cítit dokonalá hodinářská technologie. A i když jsou hodinky padesát let staré, pořád mají co říct dnešnímu 21. století a jsou skutečným unikátem. A jak říká jistá reklamní kampaň od Patek Philippe: “Hodinky Patek Philippe ve skutečnosti nikdy nevlastníte, ale přechováváte je pro další generace”.

Od značky Patek Philippe byly vydraženy ještě další modely. Za zmínku jistě stojí dva modely také z 18karátového růžového zlata, které předpovídaly ty nejvyšší možné příhozy. První model Ref. 2499 je z roku 1957, který byl nyní vydražen za částku přesahující 2 miliony korun a model Ref. 1563 vyrobený v roce 1943 byl vydražen za 2 miliony korun.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here