Barceló La Bobadilla: Vyrobte si na dovolené vlastní kaviár!

0
1602

Hotel na jihu Španělska leží mezi městy zvučných jmen, jako jsou Cordoba, Malaga, Sevilla a Granada. Blízkost těchto měst zaručuje snadnou dostupnost do resortu, který se rozkládá na neuvěřitelných 350 hektarech vlastního pozemku. Příjezdová cesta od brány k hotelu měří tři kilometry, čímž jsou vyloučeny jakékoliv rušivé prvky, a právě proto je La Bobadilla hojně vyhledáván všemi, kdo touží po dokonalé prázdninové relaxaci.

Každý pohled do okolí vás jednoduše okouzlí, uvidíte kulaté kopce pokryté květy všech barev a jemně vonícími bylinami, malebná údolí s exotickými olivovníky a mandlovníky a při vyjížďce na kole nebo na koni možná narazíte i na plachá zvířata žijící v místních lesích.

Pod návrhem hotelu je podepsán místní architekt Jesús del Vale, který se nechal inspirovat koncepty starodávných andaluských paláců. Komplex budov napodobuje menší středověkou vesnici, jednotlivé budovy včetně vlastní kaple jsou propojeny širokou sítí chodníků a pěšin, nechybí miniaturní nádvoří plná květů, ani mramorové sloupoví.

Každý z 62 pokojů je stylově odlišný, spojují je pouze překrásné výhledy z oken a soukromých teras. Luxusní nábytek byl vybrán tak, aby splňoval i požadavky nejnáročnějších hostů, což se zřejmě podařilo, soudíme-li z nadšených ohlasů každého, kdo měl příležitost hotel navštívit.

Volnočasové aktivity čítají neuvěřitelné množství činností od plavání ve vnitřním i venkovním bazénu a tenisu, přes jezdectví a lukostřelbu, až po několik druhů saun, salon krásy a fitness centrum. Součástí hotelu je i vyhlášená pětihvězdičková restaurace La Finca, která nabízí vynikající místní pokrmy, ale zároveň pokrývá i množství mezinárodních kuchyní z celého světa, což je výběr schopný uspokojit i ty nejvytříbenější chutě.

Zdálo by se, že všechny zmiňované přednosti hotelu ve spojení s mnoha prestižními oceněními (hotel je členem The Leading Hotels of the World, institucí World Travel Awards byl zvolen nejlepším španělským resortem roku 2009 a Condé Nast Johansens ho zvolil nejromantičtějším evropským hotelem) fungují jako dostatečné lákadlo turistů. Hotel La Bobadilla však nezahálí a pro své hosty připravil ještě jednu lákavou příležitost.

Ve spolupráci s jeseteří farmou v nedalekém Riofrio všem zájemcům nabízí proniknout do tajů výroby lahodného kaviáru. Tento jedinečný zážitek začíná prohlídkou celé farmy, kterou vás provede zasvěcený průvodce, pokračuje ukázkou výběru vhodných ryb a laboratorním odběrem jejich jiker. Ty jsou po propláchnutí ledovou vodou osoleny a uloženy do speciálních plechovek, kde následně zrají tři až čtyři měsíce. Po této době jsou plechovky s kaviárem doručeny na adresy všech účastníků exkurze.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here