7 zlozvyků, které vás brzdí na cestě k bohatství!

0
2573

Vždy se ptáme, co dělá bohaté bohatými? Proč jsou na tom lépe než ostatní? Sledujeme a popisujeme jejich způsob chování a myšlení, poté se snažíme napodobit jejich zvyky, ale výsledek stále nepřichází? Důvodem jsou zlozvyky, kterých jste se nezbavili, ač jste si osvojili zvyky úspěšných. Pojďme se podívat na to, které to jsou.business-man-1031755_1280

 

1) Hazard

Rychlá cesta ke zbohatnutí není. Pokud se nebavíme o výhře v loterii čí dědictví apod.. Být finančně svobodný a nezávislý je dlouhý proces v podstatě je to proces, který trvá celý život. Chudí lidé zkouší nalézt zkratky k bohatství, ty však ale neexistují, tudíž skončete se vsázením na rychlé zbohatnutí.

2) Špatné stravování

Sladkosti, fastfood a další nezdravé věci ovlivňují kompletně vaše zdraví a následné soustředění a produktivitu na cestě k cíli. Špatná strava způsobuje špatnou náladu a negativní pohled na svět.

Bohatí si svého zdraví cení. Vědí, že zdravá strava a správná životospráva pozitivně působí na váš mozek, náladu a myšlenky.

3) Obklopeni dobrou společností

Úspěšní se stýkají s úspěšnými. A ti, kteří se teprve chtějí být úspěšní musí také. Společnost ve které se pohybujeme ovlivňuje náš pohled na svět a způsob myšlení. Vyhněte se negativním a toxickým lidem.

4) Sledování televize

Chudí lidé se dívají často a dlouho na televizi. Pokud si zrovna nevybíráte pořady zaměřující se na vzdělání a prospěšné pro váš osobní růst, je sledování televize dalším blokem na cestě k bohatství. Místo sledování televize lze číst knížky, přemýšlet, cvičit nebo zvolit jinou formu sebevzdělávání. Využívejte svůj volný čas produktivně.

5) Prokrastinace

Prokrastinace brzdí i ty nejtalentovanější jedince na cestě k životnímu úspěchu. toto tvrzení koliduje s tvrzením Napoleona Hilla, že nejbohatší lidé jsou zároveň ti, kteří mají nejvíc energie. Prokrastinace zasahuje negativně do všech částí vašeho života, ať se jedná o práci, vztahy či podnikání.

6) Odmítání zpětné vazby

Není v tom nic jiného než pouhý strach. Strach z toho, že nás budou kritizovat. Ale právě věcná kritika a zpětná vazba od ostatních nám může pomoci zbavit se našich chyb a posunout se kupředu. Zjistíte tak, zda pokračujete správným směrem a poskytne vám důležité informace na cestě za úspěchem.

7) Pohodlí

Mnohem pohodlnější je plout s proudem než proti proudu. Bojíme se a jsme příliš pohodlní na to zažít neúspěch. Protože po neúspěchu přichází úspěch a to je důvod proč většina lidí neuspěje. Komfortní zóna se někdy opouští těžko, ale bez výletu mimo ní úspěchu určitě nedosáhneme.

Snaha zbohatnout vyžaduje určitý risk. Mnoho lidí se bojí riskovat a proto nezbohatne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here