Fascinace týdne: Co mají automobilky připravené na léto

0
1294

Kdo by řekl, že i mobilní telefon, může působit rychlostním sportovním dojmem, u Porsche Design na to mají jiný názor a ve spolupráci se francouzským výrobcem telefonů Sagem představili na první pohled strohý a přísný telefon. Cílem spolupráce byl atraktivní a elegantní vzhled pro vyspělou technologii, P’9521 není obyčejným služebníčkem a nefascinuje pouze vzhledem, ale i jak je tomu u vozů jmenovce Porsche, nabízí zážitky i požitky. Proto telefon umí snímat 3.2 megapixelové fotky s propracovaným automatickým ostřením, disponuje dotykovým displejem s rozlišením 320 x 240 pixelů a přináší všechny možné technologie k připojení na Internet. Samozřejmě, telefonovat také umí.

A nejen Porsche se angažuje v jiných než automobilových oblastech, Peugeot se také pokusil představit zajímavý doplněk – solničku s pepřenkou. Faktem zůstává, že i na tomto poli různých doplňků stále zeje hluboká propast mezi oběma automobilkami. Jiné marketingové aktivity vyvíjí Rolls-Royce, který slaví  100 let od založení své věhlasné značky a pro tuto příležitost představil speciální edici pětadvaceti upravených modelů Phantom. Z nostalgie na staré časy vzestupu automobilky pojmenoval tuto edici Silver Ghost, které mají připomínat nejen vůz vyráběný přesně touto dobou sto let zpět, ale i automobil, který se v době rozvoje techniky vymykal všem měřítkům neobyčejnou spolehlivostí a sofistikovaností celého vozu. Vše nejlepší Rolls-Royce!

Vlastní bahamský ostrov

Kdo by nechtěl vlastnit ostrov, a pro ty, komu je toto přání blízké, je zde blížící se aukce bahamského ostrova s kompletní infrastrukturou, letištní plochou, budovami i přístavištěm. Ostrov má přívod elektrické energie i dodávky pitné vody nejen z místních dvou studen. A díky své odlehlosti není třeba se bát žádného okolního ruchu ani blízkosti tamního občana Viktora Koženého. Pro vstup do aukce, která se koná 28. června, je nutné složit zálohu milion dolarů a po aukci 10% kupní ceny ostrova. Těžko však zatím odhadovat i orientační cenu celého ostrova, jelikož odhadní ani vyvolávací ceny nebyly zatím zveřejněny.

Jak se bydlí během summitu G8

Nejen George Bush a Vladimir Putin si musí zajišťovat odpovídající ubytování během summitu G8, společně se všemi hlavami států do Německa přijíždí mnoho úředníků a dalších poradců i spolupracovníků. A asi nelze předpokládat, že zatímco si hlavy států budou užívat prezidentských apartmá nejvyhlášenějších hotelů, budou jejich poradci stavět stany na loukách co nejvzdálenějších demonstrujícím odpůrcům summitu. I proto se summit odehrává ve vyhlášeném „bílém městě“ Heiligendamm, kde se nachází  Kempinksi Grand Hotel se svou dlouhotrvající a velmi pestrou historií. Byl založen již roku 1793 vévodou Friedriechem Franzem I. a sloužil mnoha významným státníkům, i těm světově nejneoblíbenějším jako byl Hitler nebo Mussolini. Během éry komunistického režimu resort sloužil jako rekreační středisko a sanatorium východním pracovníkům. Ty doby jsou však dávno pryč a sláva Kempinksi Grand Hotelu byla obnovena, po skončení summitu G8 si můžete rezervovat letní rekreační balíček, který obsahuje sedm nocí v luxusním apartmá se snídaní a volným přístupem do lázní za cenu 2 220 euro na jeden pokoj (63 tisíc Kč).

Úspěšný a příjemný nový týden
Vám za tým Dreamlife.cz přeje
Tomáš Novotný

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here