MARTINI®: To nejlepší z italského stylu a kvality

0
1775




Již starověcí Římané objevili kouzlo míšení vín se středomořskými bylinami a jejich potomci postupně dovedli toto umění k dokonalosti. Hlavním střediskem se stal severoitalský region Piedmont v podhůří Alp, kde rostlo mnoho druhů horských bylin a chladnější klima umožňovalo pěstování lahodného vína. Ve středověku začali italští obchodníci dovážet ke břehům Janova exotické rostliny, které vínu dodávaly mnohem komplexnější a výraznější aroma. V Turíně, hlavním městě Piedmontu, došlo v 19. století k rozkvětu stylových kaváren, v nichž byly tyto bylinné nápoje podávány jako aperitivy.

Společnost MARTINI® se zrodila ze spolupráce dvou schopných mužů Alessandra Martiniho a Luigi Rossiho, kteří se výborně doplňovali: Alessandro byl odvážný podnikatel, zatímco Luigi talentovaný obchodník. Seznámili se na počátku 19. století v Turíně při společné práci pro podnik specializovaný na výrobu a prodej vín, vermutů a likérů. Sdíleli představu o výrobě jemnějšího a kondenzovanějšího aromatického vína, jenž by reprezentovalo to nejlepší z italského stylu a kvality. Roku 1863 ji realizovali, když svoje mistrovské dílo s úspěchem uvedli na trh. Nově vzniklá společnost MARTINI® začala psát svoji historii.

Rozhodnuti dostat MARTINI® na světovou scénu se Alessandro a Luigi účastnili všech velkých mezinárodních výstav své doby, což byla tehdy jediná opravdová zkouška kvality. Úspěch se dostavil téměř okamžitě. Roku 1865 Získali Velkou cenu v Dublinu, která nastartovala jejich cestu k nečekanému úspěchu. Do roku 1912 vyhráli celkem třináct Velkých cen a obdrželi více než čtyřicet zlatých medailí v různých soutěžích pořádaných po celém světě.

MARTINI® byla vždy společností s průkopnickým duchem. Od jejího vzniku byli Alessandro a Luigi odhodláni rozšířit své výjimečné nápoje do celého světa. Podnikavý Alessandro vytvořil světovou síť ambasadorů, kteří přenesli MARTINI® z Itálie do New Yorku, Brazílie a dále. Do začátku 20. století se stala jednou z nejkosmopolitnějších nápojových značek, uznávanou a vychutnávanou lidmi ve více než sedmdesáti zemích světa. V současné době si to nejlepší z italského stylu a kvality vychutnávají lidé z nejvybranější společnosti.

Aromatické a sladké MARTINI® Bianco využívá jemnou směs italských bílých suchých vín jako svůj základ a unikátní směs aromatických bylin a vanilky pro svou charakteristickou a nezaměnitelnou příchuť. Již od roku 1910 svou intenzivní chutí svádí milovníky kvality a ani v současnosti nesmí chybět na žádné stylové párty.

MARTINI® Rosso je přirozený, elegantní a osvěžující společník. Jeho temně rudá barva, jedinečná vůně a bohatá chuť zaručeně probudí vaše smysly. Tento skvěle vyvážený vermut poprvé spatřil světlo světa roku 1863 a záhy se stal oblíbeným aperitivem při mnohých významných společenských událostech.

Svým silným a kořeněným aroma dokáže MARTINI® Rosato rozproudit každý večírek, neboť je samo o sobě zábavné, nespoutané a divoké. Směs červeného a bílého vína dodává MARTINI® Rosato nepřehlédnutelné růžové zbarvení a vyváženou chuť.

MARTINI® Extra Dry bylo představeno na Nový rok 1900. Elegantní, chutné a velmi stylové MARTINI® Extra Dry je charakterizováno svou bledou barvou, svěžím ovocným aroma, ostrou vůní a dráždivou nasládlostí. Představuje nepostradatelnou přísadu při míchání koktejlů.

Všechny tyto nápoje splňují představu Alessandra Martiniho a Luigi Rossiho o produktu, který by celosvětově reprezentoval to nejlepší z italského stylu a kvality. V charismatických nápojích MARTINI® naleznete krásu v jiných nápojích nepoznanou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here