Franšízy Minus 5° Experience: Nejmrazivější bary světa

0
1638




Kořeny příběhu Minus 5° Experience se datují ke konci devatenáctého století, kdy objevitel a dobrodruh, Novozélanďan  Buck Rockwell, vyslal sebe i svou troufalost na jednočlennou expedici s cílem obeplout severní pól. Když ledoborec uvízl v masivu arktického ledovce, byl pan Rockwell donucen přezimovat v odlehlé velrybářské vesnici. Pouze místní rybářky a hojná množství kvalitní vodky mohly jemně přihřát mrazivé a nekonečné polární noci. Když se roku 1908 konečně vrátil do rodné země, přivezl sebou i barvitý a peprný příběh polárního dobrodružství a chuť čisté, ledově chladné vodky.

Příběhové dědictví proplulo dvacátým stoletím a napříč několika generacemi Rockwellů doputovalo až ke Craigu Lingovi, který roku 2003 oprášil zážitky pradědečka a přeměnil je ve světový unikát, první bar s teplotou pod bodem mrazu, s vodkou a míchanými nápoji ve svém arsenálu. A to zdaleka není vše. Minus 5° je více než jen příjemné a chladivé posezení s přáteli či rodinou. Je mrazivou říší, ledovým královstvím, kde naprosto, skutečně dočista vše, je vyrobeno z ledu. Stěny, bar, sochy, židle, dokonce i samotné sklenky.

Minus 5° je vrcholem umění. Můžete se dotýkat, cítit a zvídavě zkoumat ručně stvořené sochy a ledovou architekturu ze 100% čistého kanadského ledu. Privátní řezbář kompletně obměňuje sochy a znovu vynalézá vzhled baru v pravidelných dvouměsíčních intervalech. Nikdy v rámci této periody se tedy nestane, že byste dvakrát navštívili tentýž bar. Pokaždé zcela jedinečný a něčím jiným charakteristický zážitek. Přejete si v baru Minus 5° uspořádat krátkou firemní akci? Sochař upraví design interiéru a možná budete překvapeni, že všude jsou vytesána loga vaší společnosti. Možnosti jsou takřka nekonečné.

Zaměstnanci, možná bychom mohli říci průvodci exkurzí, jsou precizně vyškolení a odpovědně se postarají o vaši bezpečnost a celkový požitek. Jako hosté jste navlečeni do eskymáckých oděvů a dobrodružství ve jménu Bucka Rockwella může začít. Ochranné bundy, rukavice a „sněhule“ z ovčí kůže jsou na místě, račte tedy vstoupit a labužnicky inhalujte chlad subarktického podnebí.

Exkurze barem trvá 30 minut a každý host je limitován třemi drinky. Během této půlhodinky můžete posedávat na ledovcových pohovkách pokrytých hřejivou kůží nebo prozkoumat cokoliv, na čem spočine unešený zrak. Jste natolik pohlceni atmosférou a tak vehementně se snažíte do oné půlhodiny nahustit co největší množství dojmů, že ani netušíte přítomnost zběhlého fotografa, mistra zachycování momentek. Jistě přijdou vhod jako barvitý doplněk při převypravování zážitků svým známým.

Pořízené snímky si lze zakoupit již vyhotovené u východu a společně s nimi i další předměty Minus 5°od reklamních propisek až po slušivého eskymáckého kulicha. Jedinečnou arktickou výpravu a luxusní chutě nejvybranějších vodek světa je možné podstoupit v Las Vegas, New Yorku, Aucklandu, Queenstownu, Sydney, Viseu a Gold Coastu, dále se připravují ledové oázy v Singaporu a Dubaji. Vzhledem k tomu, že Minus 5°je podnikání formou franšízy, podobně jako např. McDonald, lze očekávat ohromný boom kolem celého světa. Postaví někdo Minus 5°bar i u nás? Luxusní iglú v České republice? Proč ne! Jistě se najde někdo, kdo se myšlenky vydělávat peníze na zmrzlé vodě a poskytování jedinečných služeb druhých s radostí chytne. Těšíme se! Do té doby… hurá do světa!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here